با اهدای جایزه آزادی مطبوعات سال 2007 اعلام شد:
آسو صالح ، استکهلم
aso.salih@gmail.com
عصر روز چهارشنبه 20 فوریه، مراسم اهدای جایزه آزادی مطبوعات سال ۲۰۰۷، از سوی سازمان گزارشگران بدون مرز شاخه سوئد، طی مراسمی در سالن مطبوعات وزارت امور خارجه سوئد و با حضور نزدیک به هفتاد شخصیت سیاسی، روزنامهنگار و نویسنده در استکهلم به "عدنان حسنپور" روزنامهنگار زندانی کرد برگزار شد. در یک گوشه از سالن، تصاویر بزرگ عدنان و برخی از اعضای خانوادهاش، بر پرده نشان داده می شد و در گوشه دیگر، ماده نوزدهم اعلامیه جهانی حقوق بشر در پای فشاری از حق آزادی بیان و نشر با خطوطی درشت و خوانا خودنمایی می کرد.
از آنجا که هیچکدام از اعضای خانواده او امکان مسافرت به سوئد را پیدا نکرده بودند، "ناصر سینا"، ژورنالیست و تهیهکننده برنامههای بخش کردی رادیو بینالمللی سوئد، به نمایندگی از سوی خانواده حسن پور، این جایزه را دریافت کرد.
در این مراسم ابتدا خانم "گوننل ورنر"، رئیس سازمان گزارشگران بدون مرز شاخه سوئد، با اشاره به انتقاد کتبی سفیر ایران در سوئد مبنی بر اینکه اتهامات عدنان حسن پور مطبوعاتی نیست و در نتیجه او شایستگی دریافت این جایزه را ندارد اظهار داشت: "ما به سفیر ایران در کشورمان پاسخ دادیم که تاکنون هیچکدام از این اتهامها ثابت نشده است اما آقای سفیر برخلاف نامه خود که آن را عمدا منتشر کرد، نه تنها نامه ما را منتشر نکرد حتی پاسخی هم به آن نداد. همین ما را بر دادن این جایزه بیشتر تشویق کرد." وی با تاکید بر روزنامهنگار بودن عدنان حسن پور گفت "واکنش مقامات ایران بوضوح نشان میدهد که اعتراضهای جهانی به نقض حقوق بشر در ایران، بیتاثیر نیست".
خانم "کارینا روتبری"، نویسنده و روزنامهنگار سوئدی نیز که در مورد کوتاهی توانسته است بیش از شش هزار امضا در اعتراض به صدور حکم اعدام عدنان حسنپور در پلاتفورم کامپیوتری فیس بوک جمع آوری کند طی سخنانی گفت: "من مطمئن هستم که با ادامه این اعتراضها هم میتوان جان آدمها را در کشورهایی که حقوق بشر را پایمال میکنند نجات داد. دولتمداران باید بدانند که حلقههای وسیع و درهم تنیده ارتباط اینترنتی را نمیشود دست کم گرفت."
"کوردو باکسی"، نویسنده و روزنامهنگار سرشناس کرد نیز در سخنان خود ضمن ارائه کارنامهای از فعالیتهای فرهنگی و مطبوعاتی عدنان حسن پور، دولت سوئد را به خاطر کوتاهیش در دفاع از رعایت حقوق بشر در کشوری چون ایران مورد انتقاد شدید قرار داد. وی از جمله گفت: "کارل بیلد وزیر امور خارجه سوئد با منوچهر متکی وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ارتباط بیشتر و نزدیکتری دارد تا با همتای نروژی خود. این نوع روابط بی گمان روی مسائل حقوق بشری سایه میاندازد. آیا وزیر امور خارجه دولت سوئد میترسد که حسنپور تروریست باشد؟"
آنگاه ناصر سینا پیام ضبط شده "لیلی حسنپور"، خواهر عدنان را که به زبان کردی در سالن پخش شد، به زبان سوئدی برای حاضران در جلسه، ترجمه کرد.
او خود نیز طی سخنانی با اشاره به اتهامهای مطرح شده در مورد عدنان حسنپور گفت "به گفته صالح نیکبخت وکیل عدنان، حداقل یکی از اتهامهای او مطبوعاتی است و به همین خاطر به پرداخت جریمهای به مبلغ دویست هزار تومان محکوم شده است." او با خوشبینی اظهار داشت که حکم اعدام روزنامهنگار نامبرده اخیرا به دنبال اعاده دادرسی و تائید سه قاضی تعیین شده از سوی شاهرودی، رئیس قوه قضائیه کشور دیوان عالی کشور، لغو شده و به وکیل او گفتهاند که حکم صادر شده اعدام، منطبق با اتهامات نامبرده نیست و حسنپور محارب محسوب نمی شود. به همین جهت پرونده بار دیگر به دادگاه فرستاده می شود تا تصمیم مناسب دیگری اتخاذ شود. او گفت علت اینکه این خبر تاکنون اعلام نشده این است که وکیل پرونده نگران بوده که اعلام چنین خبری، پرونده قتل موکل دیگر وی، ابراهیم لطفاللهی را تحت شعاع خود قرار دهد.
در پایان جلسه رئیس سازمان گزارشگران بدون مرز، شاخه سوئد بار دیگر از دولت متبوع خود درخواست کرد تا ازتلاش برای نجات جان عدنان حسنپور و سایر روزنامهنگاران دربند، کوتاهی نکند.
No comments:
Post a Comment